Vårens och sommarens mode 2019

Vi är många som drömmer oss bort till både vår och sommar, att slippa den tunga och täckande vinterjackan och släppas ut likt en fjäril från kokongen. Men vilka nya och trendiga kläder och accessoarer kommer vi få se i år? I butikerna online kan vi redan införskaffa oss allt möjligt mode för att vara väl förberedda nu när våren är här och sommaren är inom räckhåll, åtminstone på drömstadiet.

Glöm inte bort naglarna och kom samtidigt ihåg att en fulländad look även inkluderar mobiltelefonen. Det är inte längre enbart skalet som bärs som accessoar, du kan till och med få färgglada och textilklädda USB-sladdar för att sätta färg på vardagen.

Några av trenderna du inte får missa i vår och sommar:

* Beige färger, ja jordtoner och beige i all världens nyanser sätter tydlig prägel på vår- och sommarmodet i år. Oavsett om du väljer att vara beige från topp till tå eller väljer passande accessoarer i beige, så ligger färgen rätt i tiden. Den neutrala färgen är givetvis även perfekt som accessoar då du kan mixa och matcha den med alla möjliga färger.

* Gula nyanser som kontrast till det beige nämner jag även en annan färgtrend för i år, nämligen gult som kommer in som en frisk fläkt. Även här är det flera olika nyanser av färgen som går hem, allt från citrongul till guldgul så det är bara att välja det som klär dig bäst.

* Denim i alla dess former. Här gäller det att plocka fram alla gamla jeansfavoriter du har liggandes där hemma, samt att förnya garderoben med moderna jeansklänningar, skjortor och kjolar. Det finns detaljer med fransar, färger och revärer så du kan verkligen anpassa jeansmodet till din egen stil. En jeansklänning i skjortstil kan användas under nästan alla säsonger och den passar lika bra till vardagen som till festen.

* Baddräkter och bikinis med hög midja.  Tillhör du en av dem som blev glada när man kunde hitta mängder med baddräkter i butikerna förra sommaren? Då kommer sommarens mode inte att göra dig besviken, då baddräkter och bikinis med hög midja är populärt även i år. Sommarens badmode går lite åt retrohållet och även om du tillhör dem som gärna vill ha något mer döljande på stranden, så passar baddräkten eller den höga midjan perfekt då du kan behålla en normal eller låg benskärning. Men den höga midjan såväl som baddräkten finns även i modeller med väldigt hög benskärning, för de som vill ha det.

 

Det finns ju även många andra trender som inte berör just kläder. Även sminktrenderna förändras och just på våren och sommaren blir färgerna ljusare, och även här kan man, som med kläder, kosta på sig lite gula nyanser. När det kommer till hår så brukar många gilla det busiga “strandhåret”, med lockar och saltvattenspray. Här gäller det att ha en bra locktång som är skonsam mot håret!

Det här var några av vårens och sommarens stora trender 2019. Jag hoppas att någon av trenderna passar just dig och att du beger dig ut för att utforska resten av årets inspirerande trender inom mode.

FKA Twigs kombinerar mode, musik och TV!
Previous post
Klä dig som en brasilianare på stranden!
Next post
speculor