Kostymen är det ultimata basplagget

En kostym är något som borde finnas i varje mans garderob. En välsittande och stilig kostym är väldigt användbar och något som du kan ha över tid eftersom den aldrig blir omodern. Om du vill ha en kostym som håller måttet i stil och kvalité ska du kolla in kostymerna som Oscar Jacobson har i sitt sortiment. Deras kostymer är tillverkade i ett fantastiskt ullmaterial som gör att kostymen håller formen och elegansen år ut och år in. Kostymerna som du kan köpa är riktiga klassiker som finns i traditionella färger. Förutom kostymer kan du även hitta andra plagg som skjortor, tröjor och byxor i deras sortiment.

En enfärgad kostym är mest formell

Om du bara ska köpa en kostym ska du kunna använda den till flera olika typer av tillfällen. Den bör vara enfärgad i en neutral färg och enkelknäppt med antingen två eller tre knappar. En enfärgad kostym anses vara mer formell än en mönstrad. Att bära en vit skjorta till en kostym är det mest formella alternativet som finns. Vid högtidliga tillfällen är en slips oftast på sin plats. Om du vill höja stilnivån snabbt är ett tips att bära manschettknappar.

Längden på byxorna och ärmarna är viktig

Det viktigaste av allt när du ska köpa en kostym är att den passar. Att du har rätt storlek är otroligt viktigt, framförallt är kavajen viktig. Axelbredden på kavajen behöver vara rätt för att kavajen ska sitta bra på dig. Armlängden är också viktigt eftersom en för lång ärm kommer att få kavajen att se för stor ut och för kort är heller inte bra. En riktlinje att gå efter är att skjortärmen ska sluta där handleden slutar och kavajärmen ska vara ungefär 1,5 centimeter kortare än skjortan. Kostymbyxorna ska kunna sitta uppe utan att du behöver använda ett bälte eller skärp. Byxlängden är lika viktigt som längden på kavajärmen. En korrekt längd på byxbenen är att benet ska vila lätt på skons ovanläder. Ärmar och ben går alltid justera hos en skräddare om de skulle vara för långa.

Matcha ditt mode med ett Iphone 14 skal
Previous post
Varmt och trendigt för honom med en Parajumpers
Next post
speculor