Mobilskal har hamnat på modet

Att accessoarer som vantar, skor och väskor hör till vanligheterna att shoppa när man vill boosta eller lyfta sin outfit är ingen hemlighet. Men numera hör även mobilskal till de viktigaste accessoarerna som man också gärna byter ut då och då. Och inte bara mobilskal utan även mobilringar och mobilhållare och diverse accessoarer att till exempel hänga på telefonen.

Att tänka på när du köper mobilskal

När du köper skal till din mobil ska du givetvis tänka på att hitta ett skal som passar just din mobiltelefonmodell. Det brukar för det mesta stå på förpackningen om det till exempel passar iPhone 10, 11 och 12 eller om det är gjort för en Samsung och så vidare. Detta har bland annat att göra med storleken på telefonen men också med utrymmet för kameran som skalet inte ska täcka.

I vissa fall kan du vilja ha extra egenskaper i ett mobilskal såsom att det har små fack för kreditkort eller att det faktiskt rör sig om ett mobilfodral. Mobilfodralet är som en vanlig plånbok men har ett fack för telefonen och skyddar den från att glida ur.

Det finns många olika typer av skal för mobilen, bland annat kan du hitta varumärken som specialiserat sig på just detta. Ett av dem är Ideal of Sweden med sin bas i Norrköping. De gör riktigt konstnärliga skal till bra priser och även andra accessoarer som väskor. Idag kan du till och med skapa ditt eget moderiktiga mobilskal som du kan rita eller designa själv och sedan låta trycka upp på ett tomt skal. Då blir det en verkligt personlig detalj som bara är unik för dig och din stil.

Olika material i mobilskal

Plast och liknande material är vanligast att hitta i mobilskal men numera kommer också trä som ett snyggt, hårt och hållbart material samtidigt som det är helt naturligt. Många tycker om att köpa skal till sin mobil stup i kvarten, lite som att köpa nya kläder. Tyvärr har detta fenomen gjort att det blivit slit och släng även i mobilskal. Om du vill vara lite mer miljövänlig kan du alltså försöka hitta skal gjorda av hållbara material och även tänka på att inte köpa för många skal då det tär på planetens resurser. Du kan även hitta nedbrytbara skal för din mobiltelefon. Det du dock ska tänka på är att helst inte köpa begagnade skal. Detta gör att din telefon är mindre skyddad och ofta har skalen redan tagit emot några smällar eller är smutsiga. Om du köper ett begagnat skal, se hellre till att det är i stort sett oanvänt eller att du köper det på någon outlet till ett lägre pris.

Rengör ditt skal då och då

Det samlas mycket smuts och bakterier på och under ditt mobilskal. Därför bör du ta bort det ibland och rengöra det med en antibakteriell lösning. Undvik att göra det för mycket när det sitter på telefonen, då kan det komma vätska i telefonen. Ta bort det och tvätta det och torka det sedan grundligt innan du sätter tillbaka det.

Mobilskal har hamnat på modet
Previous post
Matcha ditt mode med ett Iphone 14 skal
Next post
speculor