Hur klär man sig moderiktigt?

 

Vad är egentligen mode och hur vet man att man håller jämn takt med hur modet konstant förändras? Det är precis det som modet gör, förändras. Ena dagen är det korta crop tops som pryder var och varenda skyltdocka och bloggare, för att dagen efter vara ett minne blott och ersättas av den längre tunikan. Att modet gör snabba vändningar och ofta är i rullning, gör att det kan vara svårt att hänga med i svängarna.

När man talar om mode så är det vanligtvis de kläder som anses rätt i nuet. Troligtvis utgår många från vad som visas upp på de större modevisningarna, men det kan också vara så att en modetrend skapas av en bloggare eller annan känd person. Kim kardashian är ett mycket bra exempel när det handlar om kändisar som skapar modetrender, vad kvinnan än bär lyckas det hamna i de allra flesta kvinnors garderober ganska så snabbt.

Ingen kan egentligen bestämma vad som är rätt eller fel när det kommer till just dig. De kläder du bär är troligtvis också de plagg som får dig att känna dig mest bekväm, men ibland kan man behöva en spark i baken och en hel del tips för att förändra sin stil till det bättre. Ofta kan man hamna i bekvämlighetszoner, vilket gör att man inte vågar utveckla sin stil, utan håller fast i det som känns säkert och tryggt.

Idag kan man hitta mängder med olika bloggar eller hemsidor som riktar in sig på det senaste modet, oavsett om du är ung eller mer mogen i åldern. Känner man att man inte vill söka runt på internet, brukar också de allra flesta klädbutiker online erbjuda mängder av inspirerande bilder och tips om vad som gäller just nu, eller till kommande säsong.

Oavsett vilken klädstil man föredrar, finns det nästan alltid något som kan finputsas. Svenskar och specifikt stockholmare, sägs vara ett av det mest moderiktiga folket i världen. Här kan man få hur mycket idéer och inspiration som helst, bara genom att vandra genom huvudstaden och kika vad alla har på sig. Stockholmare har en mycket låg högsta nivå, vilket är en av anledningarna till att folket anses vara så välklätt.

Man bör dock alltid komma ihåg att det är den egna självkänslan som är det absolut viktigaste. Alla plagg som visas upp på runways kommer du inte tycka är snygga och få av kläderna är faktiskt något som man kan ha på sig till vardagen. Man behöver inte lägga stora summor på kläder och inte heller behöver man söka internet runt för att se vilka plagg som anses vara inne. Även den mest tråkiga baströjan kan bli riktigt snygg och trendig om du använder den på rätt sätt.

Klä dig efter kroppstyp
Previous post
Make up trender
Next post
speculor