Klä dig som en brasilianare på stranden!

Visst låter det härligt med tropiska, brasilianska stränder och snygga beach-outfits? Även om sommaren är förbi i Sverige kan vi idag hitta många relativt billiga höst- och vinterresor till varma, soliga länder och då kan det vara roligt att uppleva de tropiska kulturerna fullt ut! Brasilien har otaliga gånger röstats fram till ett av världens mest spännande och häftigaste länder – och strandkulturen är naturligtvis en viktig aspekt! Därför har vi sammanställt en lista över det mest traditionella brasilianska badmodet, så att du kan maxa din semester – oavsett om du ska till Brasilien eller ett annat soligt land!

Canga

En canga är en mycket tunn tygbit av bomull som brasilianarna använder istället för handdukar. Man brukar använda cangan istället för en solstol, så den används alltså inte som handduk. Dessutom brukar kvinnorna knyta dem runt midjan och bära dem som kjolar på väg till och från stranden, så de fungerar även som klädsel. Cangan har nästan alltid typiskt brasilianska motiv och ser ofta ut som en stor brasiliansk flagga! Andra populära motiv är Jesus-statyn, djur och olika slumområden. Eftersom de är ungefär lika stora som vanliga badhanddukar men mycket tunnare är de väldigt praktiska.

Havaianas

Det brasilianska världsmärket Havaianas är känt för de allra flesta och ger definitivt den där speciella, brasilianska känslan! Om du besöker stränder som Ipanema kommer du lägga märke till att i princip varenda person du ser bär Havaianas! De finns i en mängd olika färger, modeller och prisklasser, och märket är därför ett bra val för praktiskt taget vem som helst. På de flesta turistorterna såväl i Brasilien som i andra länder är det väldigt enkelt att hitta fina flipflops, både för dig och barnen! Vill du försäkra dig om att du hittar bekväma skor åt de små kan du redan innan resan gå in på kidsbrandstore och se om de har något lämpligt – oftast har de riktigt fina saker!

Badkläder

Det kommer antagligen inte som någon nyhet att brasilianska kvinnor ofta väljer väldigt små bikinis, men även männen använder tighta små speedos! Till skillnad från flertalet skandinaviska män använder i princip inga brasilianare shorts på stranden – åker du till Copacabana kommer du bara se gringos (utlänningar) i den typen av badkläder! Kvinnorna använder allt från pyttesmå string-bikinis till lyxiga baddräkter och man bär ofta smycken och hattar för en komplett beach-look. För brasilianska kvinnor är kläder och skönhet oerhört viktigt och det är oftast inte bekvämligheten som kommer i första hand, utan utseendet. Att ta en massa fina bilder är viktigt för många och därför gäller det att hela tiden vara på topp!

Vårens och sommarens mode 2019
Previous post
Klä dig som en italienare
Next post
speculor