Klä dig som en italienare

Det går inte att förneka – italienarna är bland världens bäst klädda folk! Det är något alldeles speciellt med hur italienska män och kvinnor klär sig och för den oinvigde kan det tyckas som ett helt mysterium. Där en person av i princip vilken annan nationalitet som helst ser ut som “hej kom och hjälp mig” om denne endast är klädd i jeans och t-shirt, så kan en italienare sätta på sig exakt samma klädesplagg och se ut som han kommit direkt ur den senaste modetidningen. Där man sitter och kämpar med att bestämma sig hur ens företags pennor med tryck skall se ut så kan italienskan rusa igenom kontoret, peka lite här och där och vips, har man skapat den snyggaste reklampennan någonsin!

Denna förmåga sträcker sig långt utöver kläder och design; Italien är känt för sin goda mat, vackra musik och snabba bilar. Man må vara hem till maffian men det är så typiskt italienskt att till och med landets gangsters hör till världens bäst klädda. På italienska talar man om “la bella figura”, vilket kan översättas som den vackra figuren eller formen och det handlar hela tiden om att försöka uppnå skönhet men också harmoni, då det aldrig skall se ut som om man kämpat utan vara helt chosefritt och enkelt.

Hemligheten ligger i detaljerna

Genom att läsa och observera liksom att söka över nätet kan man hitta massor med bra

tips om accessoarer och hur man skall sätta samman en snygg outfit – men det handlar också mycket om den personliga smaken och attityden. En italienare vill inte se ut som alla andra, utan älskar att uttrycka sig och sin personlighet genom sitt mode. Det handlar dock inte om tröjor med tryck där det står vilket fotbollslag han stödjer, utan snarare om enkla, små detaljer som en viss färg eller stil.

Går man runt på Roms gator så ser man snabbt något som skiljer italienare från andra folkslag och det är just denna känsla för detaljer. Man kan visst ha på sig ett par jeans och en t-shirt men man kombinerar sedan dessa med en supersnygg, färggrann sjal eller ett par designerskor, oavsett om man är man eller kvinna, ung eller gammal. Ett snyggt halsband, en kul hatt, ett par coola solglasögon; det finns massor att välja på men får aldrig bli för mycket.

Hel och ren

Italienare är mycket måna om sitt utseende och de ser alltid till att vara hela och rena. Redan under Antiken var ju romarna kända för sina badhus och än idag anser italienska män och kvinnor att ett vårdat yttre är av yttersta vikt. Man är välklippt och friserad, naglarna är rena och skinande, kläderna passar perfekt och är välstrukna. Allt detta bidrar till helhetsintrycket och det är inte för inte som italienare nästan alltid ger ett så snyggt intryck.

Klä dig som en brasilianare på stranden!
Previous post
Sommarens badmode 2018
Next post
speculor